mandag 14. desember 2009

Mandag - En fin mandag også.

Heihei!

Det er utrolig lenge siden jeg har skrevet blogg hjemme faktisk. Jeg tror i alle fall det. Nå tenkte jeg imidlertid at jeg skulle gjøre det; siden ting er ganske så rolig akkurat nå. Jeg er utrolig mett; det er det eneste. Og snart er det hotel cæsar, noe jeg helt klart har tenkt å oppdatere meg på! Har ikke sett det på lenge, lenge.

Ok, når skrev jeg sist? Om jeg ikke husker helt feil, var det vel på torsdag. Uansett; den torsdagen var det altså tid for 1MU’s første klassekonsert! Det ble noen utrolig hektiske timer fra klokka var tre til klokka sju. Så masse vi ikke hadde tenkt på! Og så var det alle som ville prøve lyd, men nesten ingen fikk. Det endte med at jeg skulle spille og synge alene, så jeg gikk rundt og repeterte tekst og akkorder så jeg gikk meg selv aldeles på nervene. Bare et par timer før konserten fant jeg ut at siste verset skulle transponeres opp, så jeg var noenlunde stressa. Klokka ble omsider sju, og der var heldigvis en del folk! Tenk om det ikke hadde kommet noen da; vi som hadde så mange kaker å selge og så mye program. Alt var riktignok ikke supergodt innøvd(alle var sykt stressa på grunn av mange tentamener og andre ting som har skjedd i det siste), men vi kom oss igjennom det. Tror folk hadde det gøy! Og jeg var utrolig imponert over mine kjære klassekamerater! Stolt av dere, alle sammen.

Da jeg kom hjem, leverte jeg inn øvingsloggen min. Siden september har jeg ført logg over hvor mye jeg øver, hva jeg har øvd på osv, i alle tre instrumenta. Det er et ork å skrive den, det skal sies, men det hjelper utrolig mye! Jeg blir veldig bevisst på min egen øving. Tror at jeg har godt av den, selv om jeg hater å innrømme det.

Fredagen var en ganske vanlig dag igjen; jeg grudde meg til spilletimene mine, i tilfelle jeg fikk høre noe kjipt om tentamen. Var stuptrøtt da jeg våkna, så dagen begynte rimelig dårlig. Men, det ble en riktig så herlig dag etter hvert! I samspill skulle vi begynne å spille julesanger. Var på gruppe med Emma, Jonas, Line og Ingvild. Vi skal framføre ”Musevisa” på fredag, og jeg tror i alle fall at jeg skal spille piano, av alle ting, på den sangen.

Spilletimen ble brukt på piano hele timen. Vi tar vel kornett neste gang eller noe sånt. Spilte ”My Funny Valentine”, en utrolig fin sang! Dessverre har jeg glemt mange av de geniale akkordene jeg lærte. Irriterende!

Sangtimen var utrolig koselig, men det ble lite sang. Vi snakka om terminkarakter, hva jeg skal synge videre fremover osv. Kan komme tilbake til det; ser i alle fall masse framover! Den timen der var motiverende altså. Godt å høre at jeg ikke er helt på jordet liksom, og at tentamen dessuten ikke teller på karakteren.

Fritimen brukte jeg på å prate med Hans Fredrik. Fint at det ikke bare er meg som sitter der altså! I anvendt musikklære var det mer akkordlæring. Har forresten arrangert ”Mikkel rev”. Det var virkelig et styr å få levert den inn, men det gikk. Engelsktimen var overlevelig. Vi får igjen tentamen i morgen! Uff da. Det er helt utrolig hvor raske lærerne er her. På ungdomsskolen kunne det jo gå over en måned mellom hver! Dessuten får vi igjen naturfagprøva og norsktentamen på onsdag.

I morgen skal vi gjøre teorioppgaver i dans. Endelig noe det går ann å forstå seg på!

Ja, tilbake til fredagen: Var utrolig trøtt da jeg kom hjem, så sov faktisk ei stund. Det gjorde godt, men det var litt stressende da jeg våkna klokka ti på seks og hadde åtte minutter på å stelle meg og få på meg korpsgenser, før det bar av sted til kirka. Der var det øving fram til sju, og så var det konsert. Det gikk overraskende bra det! Var fornøyd med kvelden.

Planen var nå egentlig å se hotel cæsar, men når TV’en plutselig bestemmer seg for å ikke funke, og man ikke har peiling på tekniske ting, da kan man ikke annet enn å la være. Kjipt! Jaja, flaks at jeg har data, hehe.

Lørdagen sov jeg lenge, lenge. Til halv to faktisk! Det var utrolig deilig da, skal jeg være ærlig. Chilla egentlig stort sett fram til det var familieselskap hos tante Norun klokka fem. Det var utrolig koselig; med masse kaker, herlig mat og livlige folk som vanlig! Må forresten bare få med, før det glemmes, at jeg fikk lest ferdig ”Ved daggry” i helga. Sinnsykt bra altså, det må jeg bare si. I går kveld begynte jeg på ”Panserhjerte”. Har ikke kommet meg spesielt langt, men har veldig sansen for Jo Nesbøes måte å skrive på, så har høye forventninger!

Ok, nå skriver jeg meg helt bort. Hvor var jeg? Jo, jeg dro rett fra tante Norun og bort til Sandra. Etter å ha vært der i noen timer, fant jeg ut at jeg like godt kunne overnatte! Det er jo så kjekt, og tanken på å dra hjem frista svært lite. Vi kjøpte utrolig masse godteri, vi skravla, vi hadde hysteriske latterkramper, vi hørte på musikk og hadde det generelt supert! Vi var visst litt trøtte, for begge presterte å sovne på sofaen. Klokka tre våkna vi igjen; helt fortumla. Men det gikk fint.

Dagen etter var det opp klokka tolv(det føltes tidlig, så døgnvill som jeg er), og så spiste vi frokost og restene av godteriet. Måtte hjem litt tidlig, rundt ett, for hadde nemlig en del julegaver å kjøpe. Marte henta meg i totida, og vi dro av sted. Jada; vi gjorde unna tre julegaver til, og det er ikke dårlig det. Nå har jeg bare et par småting igjen; så det skal nok gå helt fint. Det gjør som regel det, har jeg erfart. Det ble i alle fall en skikkelig koselig Moatur; med julestemning og Mc.Donaldsbesøk og effektivitet. Sånn skal det være!

Søndagskvelden måtte jeg gjøre ferdig anvendt musikklæreinnleveringa, og ellers brukte jeg kvelden på sløving.

Dagen i dag har egentlig vært ganske fin. Skoledagen var kjedelig, men overkommelig. Vi hadde tyskprøve; den skulle bare telle positivt, og være en hjelp for å forbedre den forrige prøvekarakteren. Jeg har en god følelse for denne prøva faktisk, noe som kanskje egentlig ikke er et så godt tegn. Håper det er det da!

Ellers i dag var det siste kornettimen(som besto av kjeksspising og musikkhøring; koselig) og korpsavslutning, som besto av litt spilling og masse spising. Jul = Mat. Rett og slett!

Nå sitter jeg altså her og skriver blogg. Vi har minimalt med lekser, og det er herlig. I morgen har jeg kanskje, forhåpentligvis, en dobbel time i sang, og så skal jeg prate med Isabel. Onsdagen er det øving til fredagen, torsdagen skjer det absolutt ingenting så vidt jeg vet, og fredagen er det altså julekonsert! Det blir så spennende det! Jeg begynner allerede å bli veldig nervøs, noe som er ulikt meg. Vanligvis pleier jeg ikke å bli det før rett før. Ellers kommer Elisabeth hjem på fredag. Det skal bli godt!

Jula er som regel full av avslapping og late dager, så satser på å få inn et par juleblogginnlegg. Skal holde dere oppdatert, folkens!
Hold ut den siste uka på skolen(neste mandag og tirsdag teller ikke; Det skjer nok absolutt ingenting da).
Nyt advendtstida!

Og sist, men så absolutt ikke minst; jeg og Alexander har vært sammen i elleve måneder! Det er herlig det! Helskjønt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer er alltid koselige. Skriv da vel?!