onsdag 20. oktober 2010

Onsdag - Blogg slik at jeg slipper historie.

Hei folkens!

Idag har jeg hatt en skjønn dag til tross for alt som ikke har vært skjønt. Om du skjønte det. For det første sov jeg en time lenger enn jeg pleier, fordi vi ikke skulle møte før klokka ni. Så var det OD-informasjon ei stund, før jeg hadde en OK sosisologitime, og deretter to fritimer. Sangtimen var avlyst i dag; ikke fullt så bra! Jeg tilbrakte tida sammen med hyggelige mennesker, og lærte masse om ulike dyr. Visste dere at sauer ikke klarer å komme seg ut av et hjørne om de først havner der? Eller at en ku kun klarer å gå oppover trapper, ikke nedover? Sånne ting har jeg lært i dag.

Norsktimene brukte jeg på å få undervisning og opplæring om den "taktile tavla". Syns det hørtes teit og kjedelig ut, skal jeg være ærlig. Sånn kjedelig geografigreie, trodde jeg. Men der tok jeg feil; det var ufattelig kult. Jeg anbefaler alle blindinger å skaffe seg det, om de har eller skal ha geografi, eller er generelt interessert i kart. Man legger et taktilt(altså; du kan kjenne hva som er på tegninga) kart på en plate som er koblet til din egen PC. Deretter kan du legge fingeren på et hvilket som helst punkt på kartet, og du får oplyst hvilket sted det er. Om dette stedet kan du få vite fakta, måle avstander til andre steder osv. Du kan dessuten navigere deg rundt på kartet mens du flytter fingeren. "Gå mot nord" osv. Jeg presterte å gå mot venstre da hun sa "gå mot øst", så jeg fikk "øst er vanligvis til høyre ..." ganske så surt slengt fra talesyntesen. Haha, det var genialt!

Ellers snør det. Det er noe jeg ikke er fullt så glad for(jada, bare hat meg, dere snøelskere!), men sånn er det. Snø er glatt og vått og kaldt og stress, sånn akkurat nå. Alt tar så mye tid. Bussen brukte tjue minutter lengre hjem i dag. Men er det noe jeg vet, så er det at været; det kan man ikke gjøre noe med. Så man gjør det beste ut av det!

Dro til Marte i dag, og vi laga skoleboller, gikk tur og så Hotel Cæsar; både gårsdagens og dagens episode. Så utrolig spennende og trist det var! Jeg blir som vanlig revet med.

Nå har jeg snakka med Isabel og Alex, og har egentlig planer om å gjøre historie snart, før det blir for sent. Dessuten burde jeg øvd mer sang ...
Men først:

I går var jeg på oppdrag for ei eldreforening. Sang seks-sju sanger. Det var kjempekoselig, og jeg fikk mange fine tilbakemeldinger!

I morgen skal jeg på Langevåg bedehus for å synge på en basar. Blir koselig det. Ellers; det nærmer seg helg! Keep holding on!

Jada, var hos tannlegen på mandag. Er ikke så mye å snakke om; tannlege er ikke akkurat noe en gjør med glede. Må tilbake 16. november for å borre. Det er ikke akkurat særlig vondt, men kjedelig og tidkrevende. Men, det er jo min egen feil! Burde jo ha brukt mer tanntråd enn jeg har gjort, haha.

Nå skal jeg forberede meg litt til historieprøve på mandag(kanskje) og så skal jeg legge meg og få masse søvn og bli uthvilt! Wee! Ja vet, har allerede sagt det et par ganger.

Ha det bra, genialistiske deg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer er alltid koselige. Skriv da vel?!